Hjälpt runt ett triathlon

Image result for Hjälpt runt ett triathlonI Sverige är reglerna för triathlon mycket stränga. Här får man till exempel inte fysiskt hjälpa någon runt ett riktigt triathlon. Om någon vill ta sig runt måste denne klara av det själv. I USA är dock situationen lite annorlunda.

Man kan verkligen säga att syskonen Noah Aldrich som är 8 år, samt Lucas, 6 år faktiskt är ett syskonpar att beundra. Det beror inte bara på att de avslutade ett mini triathlon gemensamt, utan det beror faktiskt på de omständigheter de genomförde tävlingen under.

Den yngre brodern Lucas har länge lidit av en genetisk sjukdom som är mycket allvarlig. Han kan inte prata, äta eller gå själv och utan sin bror Noah hade han absolut inte kunnat ta sig igenom en tävling som denna.

Bröderna ville ta sig i mål tillsammans och man ordnade det som så att Noah kunde cykla med Lucas i en vagn efter cykeln, han kunde springa med Lucas i samma vagn framför sig och när det var simning simmade Noah och drog med sig Lucas i en gummibåt. Detta för att även hans lillebror skulle kunna gå igenom tävlingen trots sin sjukdom.

Pojkarna gick tillsammans över mållinjen och flera åskådare kunde inte hålla sig utan började gråta. De blev så pass rörda över den kärlek Noah visade sin bror genom att ta honom igenom ett helt triathlon.

Detta visar att det faktiskt går att ta sig igenom ett triathlon, oavsett hur man ser ut, hur pass tränad man är eller om man kan gå eller inte. I Sverige fungerar dock saken inte så men man kan alltid ordna ett triathlon på egen hand med några kompisar, eller familj och släkt för att kunna låta en person vinna en så pass utmanande tävling trots att denne inte skulle kunna delta i ett vanligt triathlon på egen hand.