Nordic TRIcamp

Image result for Nordic TRIcampNästan varje år hålls den stora tävlingen Nordic TRIcamp. Den 2 juli 2018 invigdes den tredje upplagan av lägret och denna gång hölls det i Jönköping i Sverige. Här samlas hela 125 aktiva utövare av triathlon som bor, tränar, äter och har kul tillsammans under en hel vecka.

Många gånger satsas det inte så mycket på ungdomar som vill tävla i triathlon och de flesta tävlingar riktar sig främst till vuxna. Just Nordic TRIcamp är dock ett ungdomsläger just för triathleter som är mellan 12-20 år gamla. Här på detta läger möts triathleter från Norge, Danmark och Sverige. De tränar, bygger ny vänskap och tar tillsammans del av allt det roliga som ingår i sporten triathlon. Under de dagar som ungdomarna är på lägret sker massor av intressanta aktiviteter och dessutom sker en träning som alltid utformas så att alla kan delta. Oavsett hur mycket eller lite de deltagande ungdomarna tränat och tävlat i triathlon kan de delta i träningen och lägret riktar sig både till nybörjare och till erfarna samt allt där emellan.

År 2016 hölls det första lägret i Norge, och år 2017 var det Danmarks tur att vara lägervärd. År 2018 föll turen på Sverige och sommarstaden Jönköping med sina natursköna områden.

Just detta läger är ett samarbete som skapats mellan det svenska, danska och norska triathlonförbundet. Syftet är att stödja den ungdomsutveckling som sker i triathlon och man vill också skapa nätverk för de ungdomar som är intresserade av sporten. Genom lägret stärker man dessutom relationerna mellan dessa tre länder vilket innebär stora fördelar.

Allt fler ungdomar kommer till detta läger varje år och under år 2018 slog det rekord i antalet intresserade och deltagande ungdomar i blandade åldrar. Bara detta talar för att triathlon är en sport som passar all, oavsett ålder, ursprung och kön.

Leave a Reply