Triathlon inomhus

Image result for Triathlon inomhusDen allra senaste nyheten inom triathlon är att man nu också kan köra denna tävling inomhus i olika former. Detta blir allt mer populärt eftersom att det inte alltid fungerar att köra sporten utomhus. Det kan till exempel vara otjänligt vatten, algblomningen eller dåligt väder som sätter stopp.

Hur går det till?

Ofta går inomhustriathlon till som så att man simmar omkring 200 meter i en inomhuspool. Alla deltagare startar på samma gång och de simmar i en rund bana som gå över tre banor. De rundar också två olika bojar. Man startar vid banans ena kortsida och varje deltagare måste ha en hand på kanten i starten. Man går sedan upp via en trappa när man simmat klart så att man inte är i vägen. Man går sedan direkt till en cykel, en så kallad wattbike. Här finns en tv-skärm där varje deltagare kan se hur långt fram de ligger i förhållande till de andra tävlande. Man cyklar totalt 10 kilometer. Efter detta går man direkt över till ett Speedfitband för 2,5 kilometers löpning. Även här finns skärmar där man kan se hur man ligger till. När det gäller växling ligger detta utrymme ofta framför varje cykel. Där kan man ofta också förvara sin dryck om man så önskar.

Fördelar med triathlon inomhus

Den största fördelen med att köra tävlingen inomhus är att den då kan äga rum vid alla typer av väder. Man kan om man så vill också köra triathlon mitt i vintern. Man behöver inte heller oroa sig för att sätta upp avspärrningar, trafik eller liknande eftersom att man inte är utomhus och springer samt cyklar.

Det finns dock också en nackdel med denna nyhet och det är att inte lika många kan vara med och delta i triathlonet. Ofta är inomhusanläggningarna inte anpassade för flera hundra personer.